חברה והשקפה

האומר הלכה בפני רבו חייב מיתה

  • ח' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול מדוע התורה מחייבת מיתה למי שאומר הלכה בפני רבו (עירובין סג א).
מדוע התורה כל-כך אכזרית לכאורה לאדם כזה הרי שמותר מבחינה מוסרית לכל אדם להסתייג (לא בכוונתי לזלזל בתורה הקדושה ולסנגר עליה ועל הקדוש ברוך הוא חס וחלילה

תשובה

שלום וברכה

הרעיון בחומרת העונש הוא שבזמנם התורה עברה מדור לדור בעל פה ולכן בכל מקרה של שאלה היה צורך לשאול את הרב שקיבל מרבו ולא לפסוק לבד. הבירור אצל הרב חשוב ביותר להעברת התורה כראוי מדור לדור בלי טעות ושגיאה.