חברה והשקפה

מהי משמעות החלום?

  • ו' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

אבא שלי שנפטר מסרטן לפני 4 חודשיים,
אמא שלי חלמה שהוא דופק בדלת. כשהיא פותחת הוא יושב על כסא בלי חולצה, מבקש מים, והוא אומר לה למה את לא פותחת לי? והוא לא מבין למה היא לא פתחה ומבקש מים. חייב לציין שהבית בחלום זה לא הבית של ההורים שלי, זה כאילו בבית אחר קטן, 2 חדרים. אני ממש צריכה עזרה לדעת מה אומר החלום.

תשובה

שלום וברכה

הנפטרים תלויים מאוד במעשים הטובים של יוצאי חלציהם.

הדין בעולם האמת אינו קל, על הכל יביא אלוקים את האדם במשפט ואין דבר נסתר מנגד עיני הבית דין של מעלה. כאשר הנפטר במצב לא טוב, הוא כבר לא יכול לעזור לעצמו כי המתים לא יכולים לתקן מעשיהם על ידי תשובה. מה שיכול לעזור לנפטר בעולם האמת,  הם מעשים טובים של יוצאי חלצי הנפטר, כאשר יוצאי חלצי הנפטר עושים מעשים טובים ומתחזקים הם מסייעים מאוד לנפטר בבית דין של מעלה וכל המעשים הטובים של יוצאי חלצי הנפטר נזקפים לזכותו של הנפטר בבית דין של מעלה.

ככל הנראה החלום מראה שהאבא צריך מעשים טובים של משפחתו והוא צמא למעשים טובים שלכם.

ה' יעזור שהאבא ימצא מנוחה נכונה על כנפי השכינה על ידי מעשיכם הטובים עבורו.