האם בסעודת שבת חובה לאכול כזית לחם דווקא?

  • ב' אדר ב' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
האם בסעודת שבת חובה לאכול כזית דווקא לחם או שאפשר לטעום חתיכת לחם קטנה ושאר האוכל מצטרף לכזית שהוא חובה?

תשובה

שבוע טוב,

לכתחילה יש לאכול בכל אחת מסעודות שבת - לחם בשיעור של מעט יותר מכביצה (כ-54 גרם), ובשעת הצורך אפשר להסתפק בשיעור כזית (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן רצא סעיף א, משנה ברורה סק"ב, ילקוט יוסף סעיף א, ופסקי תשובות סימן עדר אות יב). שאר המאכלים לא מצטרפים לשיעור הלחם שצריך לאכול בסעודות שבת.

בברכה,

הלל מאירס