חברה והשקפה

שאלה לגבי זמן שנח ומשפחתו היו בתיבה

  • כ"ח אדר א' התשפ"ב

שאלה

יש לי שאלה לגבי כמה זמן נח ומשפחתו היו בתיבה. הבנתי שכתוב בתורה שהמבול התחיל בי"ז במרחשון והסתיים בכ"ז במרחשון לשנה הבאה שזה 365 יום שנת חמה.

אולי יש סיכוי שהזמן בתוך התיבה השתנה מזמן חוץ התיבה? למשל כמו מה כתוב בתהילים "כי אלף שנים, בעיניך-- כיום אתמול, כי יעבר; ואשמורה בלילה."

תודה

תשובה

שלום,

נח אכן היה בתיבה שנה אחת, כפי שכתוב בספר התורה במפורש.

הפסוק "כי אלף שנים בעיניך" מתייחס לאלוקות, ולא מתייחס לימים אנושיים ולתאריכים אנושיים, שהם ודאי כמו התאריכים שלנו.

בהצלחה,