שימוש בכלים בעבודה חילונית

  • כ"ח אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
לאחרונה התחלתי עבודה חדשה במקום שאינו שומר תורה ומצוות ולא דיני כשרות...(יש דתיים אבל לא מספיק)
ויש לי מס' שאלות הקשורות להלכות כלים ואוכל...
אני נוהגת לפי עדות המזרח.

-האם מותר להשתמש בכלים (גם זכוכית) וסכו''ם (לא ידוע לי אם טבולים ורוב הסיכויים שלא, וגם בכלי אוכל כנראה מערבבים בשר וחלב יחדיו) שטיפת כלים מתבצעת ע''י מדיח כלים (בשרי וחלבי יחד).

-שימוש במכונת קפה.
יש 2 מכונות. אחת של קפסולות ואחת גדולה יותר של פולי קפה.
במכונה הגדולה מותר להשתמש? (אין כלים חיצוניים, לוחצים על כפתור ויש קפה)
אבל הכלי להקצפת חלב שמתחבר למכונה הוא מפלסטיק, הבנתי שמותר אבל השאלה היא האם מותר גם אם מכניסים את הכלי למדיח כלים עם כלים שהשתמשו בהם בבשרי?

-מה הדין לגבי מיקרוגל? (שוב, יש מצב שהכניסו אוכלים לא כשרים, ואין הפרדה בין בשר לחלב)

אם יש הלכות כלליות אשמח לקבלם.
תודה רבה ותזכו למצוות?

תשובה

שלום וברכה

בני עדות המזרח יכולים להשתמש בכלי זכוכית נקיים בלי בעיה שאר הסכו"ם אסורים בשימוש.

אפשר להקל לשתמש בשניהם.

מיקרוגל אסור. אפשר כאשר מכניסים את זה בשני שקיות קשורים כדי שיהיה אטום לחלוטין.

נשמח לסייע עוד.