נשים

רוצה שהמשיח יגיע אך פוחדת בגלל שאני עדיין לא הולכת בצניעות

  • כ"ג אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני בת 16, אני נורא רוצה שהמשיח יגיע מצד אחד אבל מצד שני אני נורא מפחדת.
אני שומרת שבת וכשרות כל חיי ב״ה אבל אני הולכת עם מכנסיים לצערי.. אני כמובן מאמינה בקדוש ברוך הוא באמונה שלמה.
אני יודעת שאינך יכול לומר לי מה יהיה כי הרי אתה בעצמך לא יודע אבל האם זה אמור להיות כל כך נורא כמו שאומרים? אני יכולה למות בגלל שאני לא הולכת בצניעות כפי שההלכה אומרת?
אני מרגישה כאילו השם כועס עליי ומאוכזב ממני..
אני כל שבוע מנסה להתחזק במשהו קטן, בין אם זה לברך כל אוכל שאני הרבה פעמים שוכחת, להגיד ברכות השחר, לא לדבר לשון הרע או לא לשמוע, לומר תודה על דברים, לכבד את ההורים וכו'.
אני מנסה להאמין שהשם ירחם על עם ישראל אבל אני עדיין פוחדת מאוד. אשמח שהרב ינסה לענות על שאלתי.
תודה רבה;)

תשובה

שלום רב,

אשרי חלקך ומה נעים גורלך על כך שאת מתקרבת לחיי תורה ומצוות, והולכת מחיל אל חיל, ומקיימת בעצמך מצווה גוררת מצווה, כה יתן ה' וכה יוסיף!

מובן הקושי שלך בהלכות צניעות, אך עלייך לדעת שכפי גודל הקושי לקיים כן הוא גודל השכר, וכדברי חז"ל במסכת אבות (סוף פרק ה) לפום צערא אגרא, ואמרו עוד (על פי אבות דרבי נתן פרק ג פסקה ו) יפה אחד בצער ממאה שלא בצער.

השי"ת ייתן לך עוז ותעצומות להמשיך את התחזקותך, ולזכות לקיים גם את הלכות צניעות!

עלי והצליחי מאוד,

הלל מאירס