שבת

מפטיר ומוסף לפני היא"צ כאשר יש יו"ט מפסיק בין שבת ליא"צ

  • כ' אדר א' התשפ"ב

שאלה

היארצייט של אבי ע"ה חל ביום ב דפסח. בשנים כתיקנן האם המפטיר שייך לשבת הקודמת - שבת הגדול או שמא כיון שיש יו"ט באמצע ויש עוד הפטרה הרי שזה יהיה הזמן לעלות למפטיר? (יצויין כי זה לא יהיה פשוט לקבל את המפטיר ההוא ובכל מקרה את המוסף בוודאי שלא נקבל משום התפילת טל) בשנה זו שבה יום א' דפסח חל בשבת לכאורה השאלה לא קיימת אך הבעיה רק מחריפה כיון שאין עוד אופציה)

תשובה

שלום וברכה

הסיבה שעולים בשבת לפני היארצייט היא כי בשבת לפני הפטירה היא השבת האחרונה שהשנמה יתירה הייתה אצל הנפטר, זאת אומרת שזה היאר צייט של הנשמה יתירה. מובן מזה שאין כל הבדל אם יש חג אחר שבת או לא. גם אם החג חל בשבת הרי שיש את העניין של היארצייט של הנשמה יתירה.

יש לזכור שאין חובה להתאמץ מעבר לסבירות הרגילה ואם לא הצלחת לעלות למפטיר או להתפלל מוסף לא קרה כלום.