שאל את הרב - כללי

האם העולם ימשיך כרגיל אחרי ביאת המשיח?

  • ח' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי כמה שאלות לגבי מה יהיה אחרי ביאת המשיח הם ישמעו קצת מצחיקות.
האם העולם ימשיך כרגיל אך כמובן עם השינויים שמשיח בן דוד יביא איתו?
האם בימי חול עדיין יהיה לנו טלפונים בילויים במסעדות?
האם אנשים עדיין יוכלו לטוס ולטייל בעולם לחופשות?
אני באמת מחכה למשיח שיגיע ושיגאל את עם ישראל היקר ושבעזרת השם יהיה טוב בעולם
אני לא אוהבת להוסיף אבל בדרך כלל
אבל האם כל החיים שחיינו עד כה וכל החלומות
והתקוות שלנו נצטרך לוותר עליהם כי המשיח כאן? או שנוכל להמשיך כרגיל אבל עם התורה וכל מה שהמשיח מביא איתו

תשובה

שלום רב,

בעיקרון העולם ימשיך כרגיל, וכמו שכתב הרמב"ם (הלכות מלכים פרק יב הלכה א) אל יעלה על הלב שבימות המשיח יבטל דבר ממנהגו של עולם או יהיה שם חידוש במעשה בראשית אלא עולם כמנהגו נוהג וכו'.

אלא שכתב שם (הלכה ד) לא נתאוו החכמים והנביאים ימות המשיח לא כדי שישלטו על כל העולם ולא כדי שירדו בעכו"ם ולא כדי שינשאו אותם העמים ולא כדי לאכול ולשתות ולשמוח אלא כדי שיהיו פנויין בתורה וחכמתה ולא יהיה להם נוגש ומבטל כדי שיזכו לחיי העולם הבא.

והמשיך וכתב (שם הלכה ה) ובאותו הזמן לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה ולא קנאה ותחרות שהטובה תהיה מושפעת הרבה וכל המעדנים מצויין כעפר ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד ולפיכך יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם כפי כח האדם שנאמר (ישעיה יא ט) כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

בברכה,

הלל מאירס