שאל את הרב - כללי

האם יהיו הריון ולידה בימות המשיח?

  • י"א אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,

רצית לדעת מה יהיה אחרי שהמשיח יבוא מבחינת הריון ולידה. האם יהיה המושג הזה? ולמי שאין ילדים עדיין בזמן שהמשיח יבוא, האם יהיו לה? ואם כן, באיזה אופן? והאם הסיבה שעד עכשיו הייתה ילודה זה בגלל שהיה צורך בתיקון הנשמות, ואחרי שהמשיח יבוא לא יהיה צורך וממילא לא תהיה יותר ילודה?

אשמח לתשובה תזכו למצוות תודה רבה

תשובה

שבוע טוב,

נשים תמשכנה ללדת גם בימות המשיח, וכמו שאמרו במסכת שבת (דף ל עמוד ב) ישב רבן גמליאל ודרש עתידה אישה שתלד בכל יום.

אמנם אמרו במסכת עבודה זרה (דף ה עמוד א) אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף, וא"כ לכאורה קשה איך יכול להיות שאישה תלד בכל יום, אם כבר כלו כל נשמות שבגוף, וכבר הקשו כן התוספות (שם ד"ה אין בן דוד), ותירצו: שמא יש לומר, גוף חדש ונשמות חדשות יהיו.

בברכה,

הלל מאירס