האם קריאת ספר תהלים נחשבת לימוד תורה?

  • ח' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
בשבת אני משתדלת לקרוא פרשות מחומש דברים וקריאת ספר תהלים.
רציתי לדעת האם זה נחשב ללימוד תורה ואם לא מה כן נחשב..
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

שני הדברים נחשבים לימוד תורה, וכתב הבן איש חי (שנה ב' בפתיחה לפרשת שמות) בשם המקובלים ז"ל, שגדול הפועל הנעשה מעסק התורה ביום שבת אלף פעמים יותר מן הנעשה מעסק התורה של ימי החול.

מקורות: לגבי קריאת תהלים, יעויין מדרש שוחר טוב על תהלים (פרק א אות ח) ופירוש התפילות לרבי יהודה בן יקר (עמוד עד) וספר נפש החיים (שער ד פרק ב) ואשל אברהם מבוטשאטש (סימן רלח).

בברכה,

הלל מאירס