תפילה וברכות

לעילוי נשמת

  • ו' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום רב, אנו עורכים משמרה בכל שבת לעילוי נשמת הורינו עליהם השלום. מכל מיני סיבות קריאת הפרקים אינה נעשית ברציפות. האם יש טעם בדבר? כמו כן, אחיי נוהגים לפטפט על דה ועל הא תוך כדי קריאת הפרקים. האם מותר ואפשרי? (אח אחד קורא ותוך כדי עונה לשאלות אח אחר)

תשובה

שלום וברכה

יש מעלה בזה ואין לבטל. היה עדיף שעושים זאת ללא דברים בטלים וכדו', אבל גם אם לא מקפידים כל כך על הדיבורים יש להמשיך באמירת התהילים.