חברה והשקפה

שכר דירה

  • ה' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום,

אני אם חד הורית עם ילד בגיל ההתבגרות,

אני גרה אצל אימי מאז שהתגרשתי בערך, בערך מאז שהילד בן 4 היום הוא מעל גיל 13,

עקב שאנו גרים אצל אימי,
אנחנו נאלצים לישון אני ובני באותו החדר,
בחדר קטן

הדירות בשוק להשכרה יקרות

מצאתי דירה יחידת דיור,
שכולל את כל התשלומים חוץ מחשמל לפי שימוש,

והיא מעולה ממש עונה על כל הצרכים וכל מה שחיפשתי,
אבל יקרה יחסית

שאר יחידות הדיור שיותר זולות,
הן לא עונות על כל הצרכים ממש אלא חלקית או שזה דורש להתפשר

אני לא מחפשת יותר מידי, פשוט חושבת שאם כבר אנו נעבור אחרי כל הרבה זמן, אז לנסות למצוא משהו שץעם אנרגיות טובות ושיענה כמה שיותר על הצרכים שלנו,

דירה שהיא לא יחידת דיור עם כל החשבונות מסביב זה יוצר בערך אותו המחיר

השאלה שלי. האם ללכת על זה, או לחפש משהו יותר זול

כי ללכת על זה זה אומר שזה יהיה לא פשוט לעמוד בתשלומים
לא ללכת על זה זה אומר שאני יכולה להגיע למצב של עוד שנה ויותר אצל אימי וגם לא בטוח שאמצא משהו

מצד שני אולי אמצא משהו יותר טוב ובזול יותר

מה כבוד הרב מציע?

תודה

תשובה

שלום וברכה

תקחי את הדירה לחצי שנה עם אופציה לשנה נוספת.

אם נזכה שבורא עולם ישלח לך שפע ותראי שאת יכולה לשלם תמשיכי לשנה נוספת. אם חלילה תראי שזה ממש קשה לך, תוכלי לחפש דירה אחרת או לחזור לבית ההורים.

בברכה לשפע גדול,