האם ישנה חובה לספק מקלט לפליטים?

  • ב' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
לאחר שנתקלתי בדעה המועברת בעולם האקדמיה הליברלי (בעיקר בארה"ב) על מהגרים והתנגדתי לדברים, רציתי מאוד לשמוע דעת תורה בנושא.
נושא - מהגרים - הוצגה בקולג' דעה שמדובר בקונפליקט - לקבל מלא מהגרים ופליטים יכול לפגוע במדינה, אבל לא לקבל אותם זה אנוכי.
אני יודעת שבארץ למשל פליטים גנבו והזיקו וכו', ולכן מובן לי הנזק שבהם מהרבה כיוונים.
אבל מה לגבי חובתנו המוסרית לספק מקלט או אוכל לפליטים מסכנים? האם ישנה חובה כזו?
האם זה בסדר לדאוג רק לארץ שלנו (שגם ככה יש בה עניים ומסכנים) ולא לפעול למען אומללים בדיקטטורות הסובלים מעניות פחד מוות וכולי?
גם מדינות אירופה סובלות ממהגרים אבל מה עדיף, שהמהגרים ימותו?

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

ראי בדבריו של הרב זמיר כהן שליט"א https://www.hidabroot.org/article/231692

בברכה,

הלל מאירס