חברה והשקפה

כיצד יש להתנהל בקבלטת החלטות לפי אמונה בה’?

  • ב' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב
רציתי לשאול בעניין פרנסה ואמונה, בעקבות שיעורים ששמעתי של הרב יגאל כהן והרב שלום ארוש שנאמרו שם דברים סותרים בעניין של אמונה.
הרב יגאל כהן תמיד מדבר על כך שהוא לא מפחד לעשות צעדים גדולים כי הוא בוטח בה', לפי דבריו יש לו הוצאות של הרבה כסף עבור האברכים שלו ועבור כל הפעילות המבורכת שלו הרב לא מפחד להמשיך ולהוסיף בעשייה שלו כי הוא בטוח שה' יתן לו וכך צריך לבטוח בה' לדעתו לפי מה שהבנתי.
מצד שני הבנתי לפי דבריו של הרב שלום ארוש שאם בן אדם מרוויח 5000 שקל מזה הוא צריך לחיות ולבטוח בה' שאם זה מה שה' נתן לו הוא לא צריך לקפוץ מעל היכולות שלו.
לדוגמא אנע מתלבט אם להשכיר דירה קטנה לפי היכולת שלי או ללכת על דירה יותר גדולה כדי שלאישתי והילדים יהיה יותר נוח וזה פחות ביכולת שלי.
אז מה היא דרך של אמונה אמיתית ?
אז מה נכון להגיד ה' יתן לי אני רק צריך לעשות צעד וה' לא יעזוב אותי או להגיד ה' נתן 5000 זה מה יש נגיד תודה נחייך ונשכיר  דירה צפופה

תשובה

שלום וברכה

הרב יגאל מדבר על הוצאות שהוא מוציא ללימוד תורה ולשאר עניינים רוחנים ובוודאי שכאשר יש אמונה בבורא מותר להוציא הוצאות למצוות כמו לשבת וים טוב אף שלא יודעים איך הכסף יגיע.

אולם לגבי הוצאות פרטיות אין לאדם לבזבז ולהתחייב יותר ממה שיש לו.