החזרת כסף כשלא ניתן לשערך סכום הנזק

  • א' אדר א' התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי שתי סוגיות שאני מתייסרת למצוא להם פיתרון!! בבקשה עזרתך לתת לנפש שלי טיפה של מנוחה.

ביצעתי שתי עברות גזל לפני כ-10 שנים- כשחופשי חודשי עוד היה בנייר הייתי משתמשת באותו הנייר מספר חודשים. בנוסף כשלמדתי ברמת גן הייתי משתמשת בכרטיס מעבר (חינם) בגשר אורלוזרוב ונכנסת לרכבת בלי לשלם.

איני זוכרת כמה זמן זה היה , איני זוכרת מה המחיר ששלמו אז בתחבורה הציבורית. באותה התקופה הייתי במצב כלכלי לא כל כך טוב ולכן עשיתי זאת.
כשפניתי לחברות התחבורה-שתי החברות אמרו שאלך לקופה להסדיר את החוב ואמרו שלא ניתן לעזור לי בנושא מעבר.

אנא עזרתך למצוא פתרון מאחר ואני מרגישה שזה מעקב אותי :(

תשובה

שלום וברכה

את עושה טוב מאוד שאת רוצה לפרוע את הגזילות, דבר זה מקטרג בראש והתיקון הראוי הוא לשלם את כל מה שאנו חייבים לכל אחד.

אם תמיד נסעת בחברה אחת והגזילה היתה נניח רק מחברת דן. את יכולה לשער בערך כמה גזלת מהם ולשלוח המחאה לחברת דן על הסכום בתופסת הסבר קצר שזה נשלח לצאת חשש גזל. אם הם לא יגבו את ההמחאה אין לך אחריות על כך יותר.

כך תעשי גם לרכבת ישראל.