פגעתי באלמנה רעה

  • כ"ח שבט התשפ"ב

שאלה

יש לנו שכנה בסביבות הגיל ה70 שהיתאלמנה. לפני שנה היא גנבה לנו שטח בערמומיות מחרידה. ניסינו לדבר איתה יפה ובנועם אך היא בשלה רצתה את השטח שלנו ולא היה מה לדבר איתה (העירייה לא רצתה להתערב כי בעלה לשעבר עבד בעיריה) . באחד הימים ממש כעסתי ודיברתי אליה לא יפה, ידעתי שאסור לצער אלמנה, אבל זה היה כבר גדול עלי והיצר ניצל את זה. ניסיתי אחר מעשה לפייס אותה ושלחתי לה פרחים ומכתב וגם וואטסאפ אבל היא בשלה, לא התיחסה. ניסיתי ששכנים ידברו איתה, אבל הם לא רוצים להתערב. אני ממש מפחדת מה זה עושה לי בשמיים שכך דיברתי אליה למרות שהיא ממש לא הייתה בסדר. האם עשיתי מספיק כדי לפייס אותה? האם באמת הייתי לא בסדר בהתנהגות שלי כלפיי אלמנה רעה?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אינך צריכה לפייס אותה יותר. יש לתבוע את האלמנה בבית דין רבני ואם היא מסרבת ללכת לבין דין אפשר לתבוע אותה בבית משפט.

בהצלחה,