האם מותר לדבר לשון הרע על פוליטיקאים?

  • כ"ח שבט התשפ"ב

שאלה

שלום.

מה נשמע?
יש לי שאלה בנוגע ללשון הרע.
שמעתי כל מיני משפטים, שקשורים
בנוגע לראש ממשלה, חברי כנסת, תקשורת ועוד
כל מיני שקשורים לאנשי טלוויזיה
והמשפטים האלה כמו: "לא מנהלים את המדינה כמו שצריך" וכו'.
רציתי לשאול מה ההלכה של זה? האם האנשים האלה שמדברים עליהם זה לשון הרע כמו כל אדם אחר,
או מכיוון שזה מדובר באנשי ציבור שמובילים את המדינה אז זה לא לשון הרע?

אשמח לתשובה וגם איפה זה כתוב.

תודה רבה, שבוע טוב
והמשך צהרים טובים.

עומר.

תשובה

שלום וברכה

אין חשש לשון הרע לומר שראש הממשלה או שר פלוני וכיוצא באלו, טוב או לא טוב וכדו'. אין להיכנס לחייו האישיים ולדבר לשון הרע בעניינים אלו. אבל את ההתנהגות הציבורית של ראש הממשלה או חבר הכנסת בוודאי שיש לבקר או לתמוך לפי העניין ובודאי שאין כל חשש לשון הרע כלל.