דין תורה

  • כ"ה שבט התשפ"ב

שאלה

בס'ד
יושבת איתי בחדר במשרד בחורה שחלתה בקורונה. חזרה עפי חוק לאחר חמישה ימי בידוד.
שני ילדיה שבבית עדיין חולים. נשארו עם בעלה.
כשהגיעה למשרד ( יושבות 8 שעות צמוד) ביקשתי שתהיה עם מסיכה כשאני עם מסיכה.
זלזלה ולא שמה בכלל. אקט עקשני ומתריס.

אגב, הבחורה 'צדקת'. יראת שמים, שומרת כשרות מחמירה ושבת.

האם דרך ארץ חלפה מהעולם? אנושיות? פחד על האחר?
זה לא דין רצח אם חלילה אחלה ויקרה לי משהו?
אני בחורה בסיכון לתחלואה קשה מהוירוס.

תשובה

שלום וברכה

כיום משרד הבריאות סבור שלאחר חמישה ימים מההידבקות  כמעט ואין אפשרות להדביק אחרים ולכן כנראה בחורה זו מקילה לעצמה. אולם מאחר ואת בסיכון גבוה מן הראוי להקפיד יותר בסביבתך ללכת במסיכה לשמור עלייך שלא תינזקי חלילה. תדרשי מההנהלה לטפל בזה. מה נוכל לעשות בקשר לכך?

בברכה,

בנימין שמואלי.