האם מותר לגבר לענוד עגיל?

  • כ"ג שבט התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
אני בחור שומר מצוות עם עגיל אחד באוזן, השאלה שלי האם זה אסור ומדוע? ואם אני לא יורד בדת וזה עדיין עליי, האם זה עדיין אסור?

תשובה

שלום רב,

אם מדובר בסוג עגילים שמיוחדים לגברים אין בזה משום "לא ילבש גבר שמלת אישה" (דברים כב ה). ומכל מקום אין הדבר ראוי, ולא מתאים כלל, ושומר נפשו ירחק מכך.

מקורות: ראה שו"ת דבר חברון חלק ג' (סימן רעו). וע"ע כיוצא בזה בספר פאת זקנך (עמוד קכ) בשם הרב נסים קרליץ זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס