בדיקת הפסק טהרה לאחר השקיעה

  • י"ח שבט התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
הערב אשתי הייתה צריכה לעשות בדיקת הפסק טהרה ועקב מס' עיסוקים נזכרה רק מס' דקות לאחר השקיעה.
מיד היא ניגשה לעשות את הבדיקה ולאחר מכן את ההפסק שיצאו תקינים.
האם הבדיקה כשרה לאפשר להתחיל מחר את ספירת השבעה נקיים?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לפי דעת רוב הפוסקים - בארץ ישראל לא מועילה בדיקת הפסק טהרה אחרי השקיעה. אמנם דעת הגר"ע יוסף זצ"ל שבדיעבד מועילה עד 13 וחצי דקות אחרי השקיעה. אשר על כן אם אתם נוהגים לאור פסקיו, היא תוכל להחשיב בדיקת הפסק טהרה זו. ואם לא, עליה להתחיל מחר מחדש.

מקורות: בספר טללי טוהר (פרק ה הערה ל) הביא בשם החוט שני, הגרי"ש אלישיב, הגר"ש וואזנר והגרב"צ אבא שאול זצ"ל שבארץ ישראל אין להקל בהפסק טהרה אחרי השקיעה. ודעת הגר"ע יוסף זצ"ל נמצאת בספרו הליכות עולם חלק ה' (עמוד נח).

בברכה,

הלל מאירס