תפילה וברכות

תפילה

  • י"ח שבט התשפ"ב

שאלה

בתפילת המנחה עלתה לי שאלה למה אנחנו מתפללים תפילת שמונה עשרה ומבקשים מה' יתברך בקשות ואז אחרי זה עושים וידוי ומתוודים ומבקשים מחילה על החטאים שעשינו
הרי זה אמור להיות הפוך
קודם מתוודים על חטאים ואחרי זה מבקשים סליחה ואחרי זה מבקשים בקשות ( תפילת שמונה עשרה)
ככה כביכול אתה מגיע נקי לפני ה' יתברך והתפילה תשמע בעוצמה חזקה יותר
אשמח להארה בנושא
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מקור מנהג התחנון הוא מכך שנהגו ישראל בבית המקדש לאחר קרבן התמיד ליפול עלפ ניהם ולבקש את אשר על ליבם ומכאן התגלגל המנהג ליפול על פניהם לאחר תפילה העמידה שהוא במקום הקרבנות.

בתפילה עצמה אנו מתוודים לפני בקשת הבקשות של רפואה ופרנסה וכדו'.