אמונה

אדם המסתפק

  • י"ג שבט התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה,
רציתי לדעת אם אדם מסויים שהתחיל ללמוד ספרים שונים על הוכחות למציאות הבורא וכד' בגלל סקרנות וצורך לבסס את אמונתו יותר...
וקרה שנפל לו איזה ספק קטנטן באמונתו (באמינות התורה והמצוות למשל)
האם אותו אדם (שמנסה לדחות את הספקות ולבררם) עובר בכל רגע של ספק על איסור?
הרי זה לא אשמתו כי בסך הכל רצה לבסס יותר את אמונתו...

הבינותי שכל עוד האדם פועל בתמימות ולא רוצה בכוונה לכפור הוא אינו עובר על איסור של כפירה כי הוא רוצה בסופו של דבר רק את האמת...
(אני שואל באופן כללי ולא עלי..)

אשמח למענה, בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אין ללמוד בספרים של כופרים אלא רק בספרים של יראי ה' לחזק את האמונה והידיעה הברורה באמיתות התורה. אין לחפש קושיות אלא ללמוד ולחזק את האמת בספרים שמדברים על כך.

אם מתעורר לאדם שאלה שאין לו את התשובה על כך, אסור לדחות את המחשבות חובה לברר את התשובה אצל היודעים את הדברים ומבינים זאת נכונה.