נשים

מדוע אסור לאישה ללבוש מכנסיים?

  • י"א שבט התשפ"ב

שאלה

שלום רב
(מאז ומעולם ב"ה אני לובשת חצאיות), אבל אשמח לדעת האם זהו חיוב או מנהג ומהם המקורות לכך? וכן נשאלתי על ידי מישהי, מה הבעיה בללבוש מכנס רחב שאין נראית ממנו צורת הגוף?
אשמח אם אוכל לקבל תשובה וגם הפנייה למקורות רלוונטיים.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

עצם מבנה המכנסיים שהוא הבלטת פיסוק רגלי האישה הוא בגד שחץ ואסור. מלבד איסור לא תלבש,

אף אם המכנס רחב מאוד ויש מקום לשקול את חשש הצניעות וכן זה מיוחד לנשים בלבד הרישאין להתיר ללכת במכנס זה, ההגדרות למכנס רחב לא יכולות מטבע הדברים שיהיו הגדרות חותכות, האופנה משתנה חדשים לבקרים וזה מדרון חלקלק להיכשל במכנסיים צרים

מותר לכתחילה ללכת עם מכנס מתחת לחצאית ארוכה כראוי, כאשר החצאית מכסה את כל המכנס, וכך נהגו הנשים הצנועות בתימן ובעוד מקומות ללכת עם מכנס תחת החצאית.

בהצלחה,