חברה והשקפה

מדינת ישראל

  • ה' שבט התשפ"ב

שאלה

שלום
רציתי לשאול ככה המתב עכשיו במדינת ישראל הוא שהשלטון הממשלה הוא חילונית ואינו כפוף לתורה או ההלכה, האם למשל כשהמפלגות החרדיות ינצחו עם רוב מוחלט וההתנהלות המדינה יהי' תחת מועצת גדולי התורה והכול יהי' עפ"י תורה אז יהא לנו יותר ביטחון יותר כלכלה יותר שלום או זה בכלל לא קשור

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה מבטיח בתורתו אם בחוקותי תלכו ונתתי גשמיכם בעיתם.. ונתתי שלום בארץ וכו'. ברור שהכל יהיה טוב יותר כאשר השלטון יהיה בדרך התורה וההלכה.

עלה והצלח,