נשים

שאלת חיי אישות

  • כ"ה טבת התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב, סליחה על השאלה
אם לאישה נקרע הקרום בתולין על ידי רכיבה על סוס, תנועה חדה וכדומה.. וירד לה כבר דם והיא הלכה לרופאת נשים והרופאה אמרה לה כביכול שהיא בתולה אבל רק הקרום עצמו נקרע מה שאומר שכשבעלה יבוא עליה לא ירד דם בכלל במאה אחוז. האם היא עדיין צריכה לשמור שבעה נקיים אחרי הלילה הראשון של החתונה? כי הרי כל האיסור נובע מדם שהוא מגיע מהרחם והוא טמא וגם אם לא רואים אותו זה כי הוא נבלע אבל במקרה הזה הקרום כבר נקרע.. מה לגבי כך?

תשובה

שלום וברכה

א. לא בטוח שהקריעה היא מושלמת כאשר זה לא מחמת ביאה ויתכן שיהיה לה דם בתולין. (אם הרופאה מעידה שזה קרוע לגמרי כמו לאחר תשמיש אפשר להקל)

ב. נחלקו הפוסקים במקרה שהרופא חתך את הקרום מסיבות שונות האם יש עדיין לחוש לדם בתולין. יש שנהגו להחמיר בפעם הראשונה בלבד.

במקרה שלך אם הרופאה תעיד שזה קרוע לגמרי ולא יהיה כל דם לא תצטרכי לשמור שבעה נקיים. אם יהיה לך דם בכל זאת בתשמיש הראשון תהיי אסורה כדם בתולין ולא כנידה.