אני נפגשת עם בחור והוא מחזיר אותי ברכב, האם יש בזה איסור יחוד?

  • כ"ג טבת התשפ"ב

שאלה

צהריים טובים לכבוד הרב,
אני נפגשת עם בחור, ובד''כ בסוף הפגישה הוא מחזיר אותי לביתי, אשמח לדעת את דעת ההלכה בעניין בלי החמרות אלא מה שמעיקר הדין...

אחדד את השאלה-
האם זה תלוי בסוג הרכב חלון אטום או שקוף?
בשעה בה מסתיימת הפגישה?
אם אני יושבת מקדימה או מאחורה?
אם הנסיעה היא מחוץ לעיר או בתוך, למשל נסיעה מבני ברק לירושלים וכו' או בתוך ירושלים.
כביש סואן או שקט?

אם יש עוד פרמטרים אשמח לדעת אותם או לקבל מקור הלכתי כדי למנוע ח''ו איסור יחוד.

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

אם אתם נוסעים בשעות כאלה שמצויים רכבים/אנשים שעוברים ושבים, ואפשר לראות אתכם דרך החלונות, אין בזה איסור יחוד.

מקורות: יעויין נטעי גבריאל על הלכות יחוד (פרק מג סעיף א).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס