האם אפשר לשתות מים אחרי קריאת שמע על המיטה?

  • י"ח טבת התשפ"ב

שאלה

היי, רציתי לשאול אם לאחר קריאת שמע שעל המיטה מותר לי לראות טלוויזיה ונגיד לשתות מים כי ראיתי שישר אחרי חייב לישון
הבעיה היא שאני לפעמים סתם רואה טלוויזיה ואז נרדמת עד הבוקר, אין לי תמיד אפשרות לדעת מתי אני ירדם אז אני מעדיפה לברך לפני שאני רואה טלוויזיה
אפשרי?

תשובה

שלום רב,

אין לנהוג כן, אלא יש ללכת לישון מיד אחרי קריאת שמע על המיטה, וכמו שכתב הרמ"א (סימן רלט סעיף א) ויקרא קריאת שמע סמוך למיטתו, ואין אוכלים ושותים ולא מדברים אחר קריאת שמע שעל מיטתו אלא יישן מיד, שנאמר (תהלים ד ה) "אמרו בלבבכם על משכבכם ודומו סלה".

ורק אם הרגשת לפתע צימאון את יכולה לשתות, ויש לברך על השתייה (שו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן כא ד"ה ומכללם), אך לכתחילה יש לשתות ולסיים עם כל הסידורים לפני קריאת שמע על המיטה וכאמור.

בברכה,

הלל מאירס