האם מותר לשים שקיות תה מתחת למיטה?

  • ט"ו טבת התשפ"ב

שאלה

האם מותר לשים שקיות תה מתחת למיטה? תודה

תשובה

שלום רב,

יש מקום להקל בזה, כי אמנם לכתחילה יש להיזהר מאוד שלא להניח אוכל ושתייה מתחת למיטה בזמן שישנים עליה, אפילו אם הם מכוסים, מפני שרוח רעה שורה עליהם (מסכת פסחים דף קיב עמוד א, שלחן ערוך יורה דעה סימן קטז סעיף ה, וש"ך סק"ד) -

מכל מקום שקיות תה שאינן נאכלות כמות שהן ואין מברכים עליהן, בטלה מהן תורת אוכל, ולכן אינן בכלל האזהרה שלא להניח "אוכל" מתחת למיטה, וכמו שכתב כיוצא בזה בשו"ת שבט הקהתי חלק ה' (סימן ערה) לגבי קמח ובצק שהיו תחת המיטה, שאינם נאסרים, כיוון שאינם נאכלים כמות שהם חיים ואינו מברך עליהם, בטלה מהם תורת אוכל.

בברכה,

הלל מאירס