חברה והשקפה

12 השבטים

  • י"א טבת התשפ"ב

שאלה

שלום רב,

האם לוי ויוסף הם שמות רשמיים ברשימת 12 השבטים? אם לא, מדוע ? הרי הם גם בניו של יעקב.
האם אפרים ומנשה נמצאים במקום לוי ויוסף ברשימת 12 השבטים ? אם כן, מדוע ?

והאם יש הסבר מדוע אין רשימה ברורה ואחידה בתורה של 12 השבטים? אם אני לא טועה, פעם מופיע יוסף כשבט מ12 השבטים ובפעם אחרת מופיע יוסף ו/או אפרים ומנשה.

מי הם בעצם 12 השבטים הרשמיים ביהדות ? ואיך ניתן ללמוד/להבין זאת מהכתובים ?

תודה רבה
אפרים

תשובה

שלום וברכה

לוי ויוסף הם יחד עם כל שאר השבטים 12 שבטים.

בחלוקת הנחלה או בספירת עם ישראל אין ללוי חלק בזה וזה מתחלק ל12 שבטים שיוסף מתחלק לשניים.

בהצלחה,