איזה פסוק צריך לומר בסוף שמונה עשרה?

  • ט' טבת התשפ"ב

שאלה

שלום רב, בתפילת שמונה עשרה לפני ''יהיו רצון'' בסוף, יש קטע כזה שאני רגילה לבקש בו בקשות... ולאחרונה שמעתי שצריך לומר פסוק בין לבין... אשמח להסבר של איזה פסוק, והאם מותר גם פסוק וגם בקשות. תודה רבה מראש!

תשובה

שלום רב,

אכן בסוף שמונה עשרה צריך לומר פסוק שמתחיל באות הראשונה של שמך ומסתיים באות האחרונה של שמך (אליה רבה סוף סימן קכב בשם הכנפי יונה), והיינו לפני "יהיו לרצון" השני (קצור שלחן ערוך סימן יח סעיף טו, ושו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן יג). אפשר גם בקשות וגם פסוק.

בברכה,

הלל מאירס