ספר תהלים שנזרק ולא נגנז, מה לעשות?

  • ב' טבת התשפ"ב

שאלה

היי,
לפני כמה ימים יצאתי לטיול ואני רגילה לישון תמיד עם תהלים מתחת לכרית ולכן לקחתי איתי כרית קטנה ובתוכה את ספר התהלים
כשחזרתי שמתי את הכרית בכביסה ושכחתי ללא כוונה רעה שהתהלים מונחים בתוכה
העוזרת בית שלנו כיבסה את הכרית ושלחה לי כי הייתה בכביסה ערימת ניירות (היא אינה יהודיה ולכן לא ידעה מה זה) בהתחלה לא ידעתי מה הניירות האלה חשבתי שאלו סתם ניירות מאחד הכיסים ללא ערך ולכן ביקשתי ממנה שתזרוק וכשחזרתי הביתה גיליתי שאלו התהלים וכיוון שזה נזרק לא יכולתי לגנוז אותם
כל האירוע קרה בשוגג ואני מרגישה ממש רע ולא יודעת מה לעשות עם עצמי
מה גם שמאז שאני ישנה ללא תהלים מתחת לכרית אני מרגישה נורא
מה לעשות?

תשובה

שלום רב,

מה שהיה היה, והעיקר שמכאן ולהבא תקבלי על עצמך בלי נדר להיזהר עוד יותר בכבוד ספרי קודש, וזהו התיקון האמיתי, ובזה תוכלי להסיר כל דאגה.

יש להזכיר שאין לישון עם ספר תהלים מתחת לכרית כשהוא מונח כנגד הראש, אלא בצדו, ולמנהג האשכנזים יש להקפיד שהספר יהיה מוגבה מהמיטה.

ראי כיוצא בזה https://www.hidabroot.org/question/73828

ברכה והצלחה,

הלל מאירס