מה צריכים לעשות אם הייתה כבר שקיעה ועדיין לא הדליקו נרות שבת?

  • א' טבת התשפ"ב

שאלה

מה צריכים לעשות אם ביום שישי רואים שכבר היה השקיעה ועדיין לא הדליקו נרות שבת וגם לא נרות חנוכה
האם להדליק אז או לא?

תשובה

שלום רב,

אסור לאישה להדליק נרות שבת לאחר שקיעת החמה (שלחן ערוך סימן רסא סעיף א, ומשנה ברורה סק"ו), ולכן יש להקפיד לא לאחר את זמן ההדלקה (שלחן ערוך סימן רסג סעיף ד, ומשנה ברורה ס"ק טז).

ואם נזכרה בזמן בין השמשות, מותרת לומר לגוי שידליק את הנרות (שלחן ערוך סימן רסא סעיף א), אך לא תברך על הדלקה זו (משנה ברורה סימן רסג ס"ק כא, וחזון עובדיה שבת חלק א' עמוד קפז).

אבל אם אור החשמל היה דלוק, אין לה לומר לגוי להדליק את הנרות, כיוון שהבית מואר, ואמירה לגוי שבות (חזון עובדיה שם).

אסור להדליק נרות חנוכה אחרי השקיעה בערב שבת, אפילו על ידי גוי.

בברכה,

הלל מאירס