האם אפשר להתפלל עמידה באוטובוס בישיבה?

  • כ"ז כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום רב, חג שמח!!!

רציתי לשאול בבקשה
אני קמה מוקדם בבוקר כי אני מתחילה לעבוד ב 7:00 אני מתפללת ברכות השחר
ואת תפילת שמע אני עושה באוטובוס יחד עם תפילת שמונה עשרה בישיבה
לאחר מכן אני מגיעה לעבודה ואין לי זמן אחר על מנת להתפלל עמידה האם זה בסדר להתפלל עמידה בישיבה?

תודה רבה לירון

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אין להתפלל עמידה באוטובוס הן בגלל שזה מאלץ להתפלל בישיבה, והן בגלל שלא מתפללים בכיוון הנכון, וגם קשה לכוון כנדרש כשמיטלטלים בדרכים.

אך אם אין לך אפשרות אחרת, תוכלי להקל להתפלל עמידה באוטובוס. ויש להקפיד שהרגליים תהיינה צמודות זו לזו. וכן יש להשתדל במידת האפשר לעמוד לפחות בעת הכריעות ובג' פסיעות שבגמר התפילה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים (סימן צד סעיף ה) ומשנה ברורה (שם סק"כ, וסימן צה סק"ב).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס