בירכתי על תפילין של ראש להניח תפילין, האם יצאתי ידי חובה?

  • כ"ו כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום,
הנחתי תפילין ובטעות מקום להגיד מצוות התפילין אמרת הנחת תפילין האם זה בסדר?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בדיעבד יצאת ידי חובה.

מקורות: כתב בספר תהלה לדוד (סימן כה אות ו) שלדעת האשכנזים אם בירך להניח תפילין על תפילין של ראש במקום על מצות תפילין, כפי הנראה נחשב שינוי מטבע שטבעו חכמים, ולא יצא ידי חובה. ואף על פי כן דין זה עדיין צריך עיון. ע"ש. ולמעשה בדיעבד יצא - וכמו שכתב בשו"ת שבט הקהתי חלק ה' (סימן ד אות ב).

בברכה,

הלל מאירס