האם אפשר להקל להיות בבריכה עם בגד ים כשהמציל הוא גוי?

  • כ"ד כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום הרב!
רציתי לשאול
האם מותר להקל להיות בבריכה עם בגד ים והמציל הוא גוי
ומה המקור לכך?
תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

כשהמציל הוא יהודי הדבר אסור מעיקר הדין - ראי https://www.hidabroot.org/question/283558

אולם כשהמציל גוי, זה קל יותר, כי הוא לא מצווה על הסתכלות אסורה וכו', וממילא אין בזה איסור של "לפני עיוור".

ומכל מקום כתב הרב מרדכי גרוס שליט"א בספר מנוחת אמת (פרק טו הערה נ) שאין זה מדרכי הצניעות שאישה תעמוד כך אפילו לפני גוי, ולכן צריך להימנע.

בברכה,

הלל מאירס