מהו דין תורה האם ללכת לחתונה של אח/ות שהזיקו לך

  • י"ט כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב
השאלה שלי נשאלת בדיעבד כי כבר הלכתי
אבל מעניין אותי לשמוע אם יש דין תורה בנושא הזה
לצערי אני בקשר לא טוב ולמעשה לא בקשר כלל עם אחותי ועוד אחות ואח. הם שלושה שעשו בעבר מולי יד אחת ופגעו בי באופן חמור .. הם גדלו בפער של שנה זה מזה רחוק ממני בגיל יחסית והיחס שלהם אלי היה יותר גרוע מלאחות חורגת לעומת היחס שלהם זה כלפי זה, אין ולא היו להם רגשות משפחתיים אליי אף פעם ומה שהם עוללו לי זה היה התעללות לכל דבר עם טראומה קשה שהם הותירו בי
ברגע שניתקתי מהם קשר חיי השתפרו ואני נמנעת מאוד מלפגוש אותם או לדבר עימם
אני גרה בבית משלי רווקה בשנות ה 30
שומרת תורה ומצוות מזה 6 שנים
אחותי התחתנה לאחרונה והיה לי קשה מאוד להחליט אם ללכת בסוף הלכתי כי "לא נעים" לבלוט בחסרוני אבל בחתונה שלה הרגשתי רע מאוד, לא נשארתי עד הסוף גם, הרגשתי שם זרה ולא שייכת...באתי בשביל לכבד את הוריי אבל גם הרגשתי שאני לא נאמנה לעצמי שהרי אין לי עניין בחידוש הקשר עימה או עימם, גם עמדתי מתחת לחופה ביחד עם עוד 2 אחיי כי בחתונות חילוניות נהוג דגם האחים עומדים מתחת לחופה .... הרגשות לא מניחים לי ואני מרגישה שאני בדיחה של בנאדם ואין לי כבוד עצמי , רק בורא עולם עדי מה שהם גרמו לי בהתעללות שלהם.
הכי מצחיק שגם זה לא שזה מוערך על ידי מישהו מהם, אף אחד לא סופר את זה שבאתי אני חושבת שגם פחדתי מהשלכות מה יקרה אם לא הייתי מגיעה אם הם היו מנסים להרע לי בעתיד שוב כנקמה, אני תוהה מאוד אם חטאתי לעצמי
ואשמח לדעתו של הרב בנושא זה

תשובה

שלום וברכה

נהגת נכון שהלכת לחתונה וכיבדת את הורייך.

את מלאה בכבוד עצמו ובכבוד לזולת וטוב שהלכת וה' יעזור שתזכי מהרה לעמוד מתחת לחופה ולהקים בית נאמן בישראל על אדני הקודש.

בהצלחה,