אנחנו קונים בית מגוי, מה עלינו לעשות לפני שנכנסים לבית?

  • י"ח כסלו התשפ"ב

שאלה

אנחנו קונים בית בארצות הברית מגוי מה עלינו לעשות לפני שנכנסים לבית? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

תמיד טוב ונכון לא להיכנס לגור בדירה חדשה לפני שעושים חנוכת הבית, ויש שכתבו שכדאי לסייד מחדש את חדר השינה. כמובן צריך לקבוע מזוזות כשרות ולהכשיר את המטבח כדת וכדין.

מקורות: בספר דרך שיחה חלק א' (עמוד צ) נשאל הגר"ח קניבסקי שליט"א לגבי אדם ששכר דירה של חילוני והדירה גמורה ומסויידת, אם יעשה בה איזה שינוי, כי שמא תהיה ח"ו איזו השפעה שלילית, והשיב: כדאי לעשות בה איזה שינוי, שיסייד שוב את חדר השינה.

וכיוצא בזה כתב בספר ילקוט יוסף שובע שמחות חלק א' (עמוד תפט) הקונה דירה מיד שניה [דהיינו שדרו בו אנשים אחרים], לכתחילה טוב ונכון שיצבע ויסייד את הבית לפני שנכנס אליו, כיוון שהמקום משפיע הרבה על האדם, שאם דרו בדירה זו אנשים בעלי ריב ומדון, או אנשים עם צרות וחולאים, או חילוניים, ישפיע עליו המקום חלילה, ולכן על ידי הסיוד יבטל את כוח אחיזתם.

ראו עוד https://www.hidabroot.org/question/287320

ברכה והצלחה,

הלל מאירס