חברה והשקפה

יום שני

  • י"ז כסלו התשפ"ב

שאלה

ראיתי שאת השאלה הקודמת בעניין יום שלישי ורביעי תירצתם כך: יום שני נכנס ליום רביעי כי לא גמרו בו את המלאכה והמשיך ליום שלישי, אז שאלתי היא: מדוע לא סיים את המלאכה? הרי ה' יכול לעשות את זה מהר הרבה יותר, וה' יכול גם להאריך את היום כמו אצל יהושע ב''שמש בגבעון דם'', ובכל מקרה מדוע עשה כן שזה יהיה יומיים הרי יכול היה לעשות זאת יום אחד

תשובה

שלום וברכה

מלאכת המים התחלקה ליומיים יום אחד בריאת הרקיע ויום שני היקוות המים ליבשה. אבל בכל מקרה מדובר בשני דברים אחד זה השלמת הרקיע וביום נפרד הכנת הקרקע.