האם מותר לשמוע דברי תורה תוך כדי שטיפת רכב?

  • ט"ו כסלו התשפ"ב

שאלה

אהלן, שבת שלום. אני אוהב לשמוע דברי תורה והרצאות בזמני הפנוי. רציתי לשאול, האם ישנו איזהו איסור לשמוע, תוך כדי מלאכות חול כלשהן, נניח שטיפה של רכב/אופנוע, שטיפת כלים, וכדומה. וגם, האם עליי להיות עם כיפה בכל עת שאני שומע. אני כרגע מתחזק, ורוצה לציין תודה רבה על פועלכם. שבת שלום.

תשובה

שלום רב,

מותר וגם מצווה לשמוע דברי תורה תוך כדי שטיפת רכב/כלים וכו', ורק במקומות מטונפים כמו שירותים אפילו להרהר בדברי תורה - אסור (שלחן ערוך אורח חיים סימן פה סעיף ב).

אתה לא חייב להיות עם כיפה כשאתה שומע דברי תורה, אך יש בכך מעלה במידת האפשר (יעויין שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן א אות ו).

עלה והצלח מאוד,

הלל מאירס