נשים

יסוריי מצפון נוראים וחרדות בגלל זה

  • י"ג כסלו התשפ"ב

שאלה

רב יקר

אני מקווה מאוד שתוכל לעזור לי אני גרה בחול ועברית זה לא השפה הראשונה שלי אז סליחה על כול השגיעות מראש

אני מרגישה שאני עוברת סוג של משבר קשה מאוד כרגע בנפש

אני לא בן אדם דתי ששומר על כול המצוות אבל אני כן שומרת על כשרות וגם מנסה לשימור על שבת. אני מנסה מאוד מאוד להיות בן אדם טוב ולא להזיק לסביבה שלי

לפני כ4 חודשים נולדה לי בת ראשונה, ובשבועות האחרונים אני כול הזמן חושבת בצורה אובסיסיבת על כול מיני עברות או חטאים שעשיתי בחיים. אני לא יודעת למה פתאום זה הכול צף לי עכשיו אולי בגלל שיש לי תינוקת עכשיו אבל יסוריי המצפון האלו מפריעים לי מאוד מאוד - אני הרבה פעמים לא יכולה לישון בלילה וגם לא אוכלת שאני חושבת אבל על המעשים שלי וממש מתייסרת מזה עד אפילו הקאות לפעמיים מרוב לחץ ממש שוכבת חולה במיטה ולא מתפקדת

אחד החטאים שמפריעים לי למשל זה בקשר לשקר בעבודה שקרה לפני 4 שנים - אני עובדת המשרד של אורחי דיי ובעבודה לפני מספר שנים שיקרתי מתוך פחד כי עשיתי טעות- העלמתי מסמכים לחפר על הטעות שעשיתי ולא סיפרתי שהעלמתי אותם - כמובן לא ההיתי צריכה להעלים את המסמכים האלה ושההיתי צריכה להיות קנה על זה שטעיתי אבל מהפחד שלי לא עשיתי את זה. המעשה והשקר הפריעו לי ולאחר שנה או שנתיים ניגשתי לבוס שלי לנסות להתוודעות על העברה וספר לו מה שעשיתי אבל לפני שיכולתי באמת להתוודעות לגמרי - הסברתי לו שאני חושבת שהייתה טעות ומסמכים נעלמו - לא הספקתי לספר לומד שאני העלמתי אותם בכוונה - הוא ניפנף את הדבר ואמר שאין לו ממש חשיבות שמסמכים העלו נעלמו כי הם לא היו כאלו חשובים לטביעה והעניין עבר ולא דיברנו על זה שוב ואני כבר לא עובדת במקום הזה. הטביעה עכשיו נגמרה והמסמכיםשהעלמתי באמת בסוף לא היו חשובים לעיקר הדברים.

יש עוד מקרה שאני חושבת עליו הרבה ואני לא זוכרת בדיוק מה נאמר אבל אני חושבת שלא ההיתי כנה עם סבא שלי ואולי אפילו שיקרתי לו - רציתי שהוא יקנה לי דירה ולא ההיתי כנה איתו על הסיבות למה - אמרתי לו שאני רוצה לעבור ושאני צריכה דירה בכדאי שיהיה לי דירה שאני וחבר שלי נוכל לגור בה ונתתי לו להבין אני חושבת שאני שעם נולך לגור יחד שזה יקדם את הזוגיות שלנו לנישואים . האמת היותר מדייקת הייתה שאני רציתי מאוד דירה משלי בלי קשר לזוגיות הזאת אבל ידעתי שאם אני יגיד לו שזה גם למען הזוגיות שהוא ירצה יותר ויסכים לעזור לי - הוא באמת קנה לי דירה ועזר לי. ובסוף הזוגיות לא הסדרה וגרתי בדירה לבד. אבל אני איפה שהוא מרגישה שההיתי לא בסדר ושאולי קיבלתי את המתנה הזאת לא לגמרי בצורה כשרה כי לא ההיתי כנה ושיקרתי בשביל לקבל את הדירה. סבא שלי נפטר כבר ואני לא יכולה להגיד לו סליחה על זה שלא ההיתי קנה איתו . אני יודעת שהוא באמת אהב אותי מאוד מאוד ואני משארת שהוא גם היה קונה לי אותה בלי השקר אבל זה ממש מפריע לי שהשקרים שלי אולי נגעו לליבו ויותר לחצו אליו לקנות לי את הדירה.

איך אני באמת יכולה לצאת מהמשבר הזה? היסורי מצפון שלי ממש הורגים אותי מעושים אותי ממש חולה פיזית כבר

האם אני יכולה לעשות תשובה ? איך ומה אני צריכה לעשות בשביל להמשיך בחיים שלי בלי היסורים הנוראים האלה? אני מאוד מאוד מצטערת על החטאים האלה ולעולם לא רוצה לחזור אליהם שוב

מאז שתי המקרים אני גם מאוד משתלת לא לשקר שלא שוב להגיע לעברה חמורה

תודה רבה רב אני ממש מחכה לשמוע ממך

תשובה

שלום וברכה

לפני הכול בעניין המסמכים אין לך לחשוש כלל. הבעל הבית כבר אמר שאינו צריך את המסמכים ולא קרה כלום.

גם לעניין השקר השני אין לך לחשוש מגזל כלל.

אבל למעשה חשוב מאוד לטפל בעצמך כי ככל הנראה יש לך דיכאון לאחר לידה - Postpartum depression וחשוב מאוד לטפל בזה כבר כעת.

בנוסף לכך שמירת הטהרה כהלכה תעזור לך מאוד בקטע הרוחני לזכות ולצאת מהקשיים ובעז"ה תרגישי טוב יותר. מעלת הטהרה הינה גדולה עד מאוד. ראי קצת על מעלת העניין כאן https://www.hidabroot.org/video/63194

הרחבה https://www.hidabroot.org/article/1136435

אציע שתשלחי לנו מספר טלפון ונכוון אותך בכל העניינים בעז"ה.

עלי והצליחי והסירי דאגה מליבך,