האם מותר לשים אבוקדו בכוס מים בשנת השמיטה?

  • י"א כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום לרב,
ישנו כלל טבע שכאשר שמים את גרעין האבוקדו בכוס מים אז האבוקדו לא משחיר/מתקלקל לעולם
(גם אם הגרעין בכוס מים בבית והאבוקדו בכלל בעיר אחרת - בכל מקום בעולם)
השאלה היא כזו: האם מותר לשים את גרעין האבוקדו בכוס מים בשנת השמיטה, יש חשש לקליטת הגרעין והנבטה כי הגרעין יכול להיות שם כמה ימים
האם יש ממה לחשוש או לא??
תודה רבה לרב ולכל צוות הידברות המדהימים!!!

תשובה

שלום רב,

מותר לגדל גידולי מים בשנת השמיטה (שו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן יב ד"ה אולם), כל שכן בנדון שלך שאין כוונה כלל לשם זריעה.

בברכה,

הלל מאירס