חברה והשקפה

שאלה ממש קשה

  • ט' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום הרב
רציתי לשאול מה ההיגיון שאחד מצליח בניסיון והשני לא הרי אם לכל אחד יש יכולת להצליח וראובן מצליח ושמעון לא אז למה ששמעון לא יהי ראובן זה לא פייר הרי לא הגיוני שכשתעשה את שמעון לראובן הוא לא יצליח כי ראובן כן הצליח וכך לגבי ראובן שתעשה אותו שמעון הוא לא יצליח עובדה ששמעון לא הצליח אז לפי זה השכר והעונש לא הגיוניים

תשובה

שלום וברכה

כל אחד קיבל תנאים שווים להצליח בניסיון או לא להצליח בניסיון. ההצלחה או הכישלון, תלוי בבחירת האדם האם להילחם ולנצח או שאין לו רצון להילחם ואז הוא נכשל.