איסור ייחוד עם פסיכולוגית

  • ד' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום רב.
רציתי לדעת האם מותר בשבילי ללכת לפסיכולוגית? אולי יש איסור ייחוד בפגישה שלנו? שאלתי כמה אנשים ואמרו לי שאפשר אבל רציתי גם לשאול כאן.
אוסיף שהחדר שבו אני מדבר איתה הוא עם דלת לא נעולה והוא נמצא בתוך מבנה של קליניקה שגם הדלת שלה לא נעולה. אני יודע אבל שאם אני בשיחה יש לי זמן בשבילי שכנראה ורוב המקרים אף אחד לא יכנס לחדר ויפתיע אותי.

נ.ב.
האם גם חשוב הצניעות של המטפלת בשיחות איתה?
האם בכלל אפשר ללכת לפנים משורת הדין בגלל שזה רפואת הנפש ואיכות חיים שלי?

עלו לי מחשבות ודאגות לאחרונה ואני רוצה לדעת את דרך היהדות בנושא.
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם הדלת קצת פתוחה והדלת של הקליניקה גם היא פתוחה אין חשש.

אם הגברת לא צנועה בעליל, אין ללכת איליה ויש ללכת לרופא/ה צנועה.