האם מותר ללכת לקוראת בכף היד?

  • ג' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,
האם מותר ללכת לקוראת בכף יד ובעופרת? זה נעשה ע״י בחורה דתייה שטוענת שזה נעשה לפי היהדות.

תשובה

שלום רב,

1. אם יש לה המלצות מרבנים שהיא אכן בקיאה בחכמת הקריאה בכף היד, מעיקר הדין אין איסור ללכת אליה. ומכל מקום גם באופן זה ראוי שלא לשאול בה, אלא רק לסמוך על הקב"ה לגבי העתיד, ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה, והמזל יכול להתהפך לטובה ולברכה.

מקורות: יעויין מה שכתבו בזה בשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תנד) ובשו"ת אבן פנה חלק א' (סימן קיג) ובשו"ת מים ההלכה חלק ד' (סימן פא).

2. לגבי הוצאת עין הרע עם עופרת - לא ידוע אם יש לשיטה זו מקור ביהדות, ועל כל פנים אין איסור להשתמש בשיטה זו (כן העלה הרב אליהו בר שלום שליט"א בקובץ בית הלל גליון מז עמוד קב).

אמנם ראי בדברי הרב זמיר כהן שליט"א https://www.hidabroot.org/article/219737

בשורות טובות,

הלל מאירס