עד מתי מותר לקרוא תהלים במוצאי שבת?

  • כ"ד חשון התשפ"ב

שאלה

שלום ושבוע טוב,
יש שבתות בהן אני כמעט מסיימת את ספר התהלים אבל כבר יוצאת השבת באופן רשמי האם אני יכולה להמשיך לקרוא ולסיים את הספר עוד רבע שעה או עשרים דקות ורק אז להוציא את השבת? עד מתי בשבת אפשר לקרוא תהלים. עד שקיעה? עד שיוצאת השבת? או שמותר גם להוסיף מחול לקודש ולהמשיך לקרוא עד שאני מוציאה את השבת.
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש מקילים לקרוא תהלים במוצאי שבת כל זמן שלא אכלת סעודה רביעית, ועל כל פנים כל זמן שלא הוצאת שבת, את יכולה להקל בזה בפשיטות.

מקורות: יעויין בספר זכור לאברהם חלק ג' (חלק אורח חיים אות סז) ובשו"ת בצל החכמה חלק ד' (סימן מד אות ז-ט, וסוף סימן מו ב"העולה להלכה" אות ו) ובשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן ל אות ד).

וראי עוד https://www.hidabroot.org/question/210618

בברכה,

הלל מאירס