תפילה

  • כ' חשון התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב כמה שלאות
חבר שלי שאל אם הוא מתפלל לליד החלון של בית הכנסת אבל קצת רחוק בגלל הפחד מהקורונה אאולי מטר ולא בטו שרואה את המתפללים שומע בקושי האם זה נחשב כתפילה במנין הם הוא יכול להגיד קדיש
השבו זה האזכרה של אב שלו אחים של אומרים קדיש הוא גם חייב לכחהגיד להגי ד למישהו שיגיד במקומו
ועכשיו שאלה שלי בפרשה השבוע אליעזר עושה תנאי קבלה לכלה שתיבחר יצחק עד כמה שזהכור לי הרמבם כותב שאסור משום עבודה זרה מעונן משהו כזה שכחתי איך מתרצים איפה אפשר למצא תתשובה ל זה

תשובה

שלום וברכה

הוא לא יכול להגיד קדיש אבל יש לזה איזה מעלה של תפילה בציבור.

היה עדיף שהוא ייכנס לדלת בית הכנסת ויאמר קדיש. אם הוא מסרב ומפחד ישכור אדם אחד ויאמר קדיש.

ריקאנטי סימן תקסה

כתב הר' אליעזר דאינו נקרא מנחש אלא מי שיסמוך על הניחוש שיניח מעשיו עבור נחשו דאמר כל נחש שאינו כאליעזר עבד אברהם וכיונתן בן שאול אינו נחש פירוש סומך ובוטח כמותן מיהו ההוא לא הוה ניחוש שאם היה ניחוש לא היה עושהו יהונתן וטעמא דלא הוה ניחוש אלא דבר בלא טעם ויהונתן נתן טעם עליי' וירידה: