באיזה יום מתחילים לספור שבעה נקיים?

  • י"ח חשון התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
באיזה יום מתחילים לספור 7 נקיים?
ביום 5 לראייה או 6?
והאם זה קשור לעדת אשכנזים. ספרדים
תודה ושבוע טוב

תשובה

שבוע טוב,

לפי מנהג הספרדים אישה יכולה לעשות הפסק טהרה ביום הרביעי מתחילת הווסת, ומתחילה לספור שבעה נקיים מהיום החמישי (שלחן ערוך יורה דעה סימן קצו סעיף יא, שו"ת יביע אומר חלק א' חלק יורה דעה סימן טו, וטהרת הבית חלק ב' סימן יג סעיף יא).

ולפי מנהג האשכנזים היא יכולה לעשות הפסק טהרה רק ביום החמישי מתחילת הווסת, ומתחילה לספור שבעה נקיים מהיום השישי (רמ"א שם).

ולכל המנהגים אי אפשר לעשות הפסק טהרה ולהתחיל לספור שבעה נקיים לפני שהדם הווסתי פסק לחלוטין.

בברכה,

הלל מאירס