האם מותר להכין תה פירות בשבת?

  • י"ד חשון התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מאוד אוהבת תה עם פירות יש סדרה מיוחדת של תה כזה עם חתיכות קטנות של פירות יבשים: תפוחים, מנגו וכו', קליפות הדרים וגם זרעים של הל וכו'. האם מותר לשתות תה כזה בשבת בכלי שלישי או רביעי או במים פושרים?

אנחנו אשכנזים.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

רבים מהאשכנזים נוהגים שלא להכין תה בשבת, אפילו בכלי שלישי רביעי וכו', כל עוד המים נמצאים בדרגת חום שהיד סולדת בהם (יעויין ארחות שבת חלק א' פרק א סעיף מג).

ולכן הדרך המובחרת היא לבשל תמצית תה בערב שבת, וראוי להניח את התמצית על גבי דוד השבת עוד בערב שבת כדי שתישאר חמה (יעויין משנה ברורה סימן שיח סוף ס"ק לט), וטוב לערות את המים לתוך התמצית (ולא להפך) לחוש לדעות שיש צביעה במשקין (שער הציון שם ס"ק סה).

אפשר להכין תה בשבת במים פושרים (יעויין שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק א הערה קצא).

בברכה,

הלל מאירס