תורה ומדע

האם השמש מסתובבת סביבנו?

  • ז' חשון התשפ"ב

שאלה

מה דעת הרבנים בנוגע לתיאוריה שלא יצאו לחלל האם היא נכונה ? והאם אפשר דרך זה ליישב הסתירה שלדברי חזל השמש סובבת סביבבנו ועל פי הטענה שיצאו לחלל ניראה שאנחנו נעים סביב השמש?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אין תיאוריה שאומרת שלא יוכלו לצאת לחלל.

קרא בבקשה: "האם השמש מסתובבת סביב העולם לפי היהדות":

https://www.hidabroot.org/article/194588

תורת היחסות הפרטית קובעת שהזמן (התנועה) הוא יחסי, ותלוי במקום והמהירות שבה נמצא הצופה.

בחלל ריק, אין דבר שיקשר בין עצמים שונים. ולכן כשיש שני כדורים שמסתובבים זה סביב זה בחלל ריק, נקודת היחסות היא הקובעת מי מסתובב סביב מי. הטענה שהכוכב הגדול יותר הוא המרכז, היא תפיסה אנושית אך לא תפיסה מדעית. בתפיסה המדעית המקום שממנו מודד הצופה הוא הקובע את נקודת היחסות. כך לדוגמה, אסטרונאוט שנמצא על הירח, יחשב את נקודת היחסות מן הירח, כאילו כדור הארץ סובב סביבו.

בברכה,
דניאל בלס