התפללתי שיקרה משהו רע לחברה, וזה קרה, האם אני צריכה לבקש מחילה?

  • ו' חשון התשפ"ב

שאלה

ערב טוב,
אני בת 16, ורציתי לשאול על מקרה שקרה לי בדיני אדם וחבירו
לפני כמה חודשים היה לי מקרה עם חברה שהיא פגעה בי מאוד ברבים ואמרה עליי דברים שכאבו לי מאוד.
ישר אחר כך בכיתי והתפללתי באמת מעומק הלב שהיא לא תוכל לדבר אלי ככה, שמשהו יעצור את הדיבור הזה.
באותו היום בדיוק היא עברה תאונת דרכים ופצעה את כל הלסת, כך שבקושי יכלה לדבר תקופה ארוכה.
צירוף המקרים גרם לי לתהות אם אני צריכה לבקש ממנה סליחה על התפילה שלי.
אשמח לתשובה בהקדם
תזכו למצוות

תשובה

שלום רב,

אין לדעת בוודאות אם התפילה שלך היא שגרמה לחברתך להיפצע, אך היות שייתכן מאוד שיש קשר בין הדברים, ראוי ונכון שתבקשי ממנה מחילה, לצאת מכל חשש.

מקורות: יעויין קהלות יעקב על בבא קמא (סימן מה).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס